RODINAVEZLINE.CZ - portál pro rodiny ve Zlíně a okolí

dnes má svátek:
zítra má svátek:


Velikonoce ve Velkých Karlovicích

Velikonoce ve Velkých Karlovicích

 

Velikonoce ve Velkých Karlovicích budou patřit kraslicím, lyžování i jehněčímu

VELKÉ KARLOVICE - Velikonoční svátky s prvními jarními dny přímo vybízí k tomu, vyrazit na výlet do přírody. Procházky jarní krajinou, ale také třeba poslední letošní lyžování, ukázky tradičních řemesel a zvyků včetně pletení pomlázky nebo jehněčí či králičí speciality - to vše čeká v závěru týdne návštěvníky ve Velkých Karlovicích.
V sobotu 26. března zve na velikonoční program karlovický hotel Horal. Od 12 do 16 hodin si tu návštěvníci mohou uplést pomlázku, namalovat či odrátkovat vajíčko, zkusit si práci řezbáře či vyrobit svíčku ze včelího vosku. Připraveny budou i ukázky výrobce krpců či skláře a vystoupí dětský folklorní soubor Fryštáček.
V neděli 27. března se od 9 do 15 hodin koná Velikonoční šmigrustování u Karlovského muzea s ukázkami zdobení kraslic a perníčků, výroby píšťalek, ochutnávkou doma pečeného chleba a folklórními vystoupeními. Ve Zvonici Soláň na blízké hoře Soláň začne ve 13 hodin Velikonoční neděle se zdobením kraslic, pletením pomlázek, malováním skla, pečením velikonočních dobrot a vystoupením cimbálové muziky Soláň.
Těm, kdo by si chtěli letos ještě naposledy zalyžovat, nabídne příležitost karlovický Ski areál Razula, který zůstává v provozu jako jeden z posledních v regionu. Při příznivém počasí bude od pátku do neděle v provozu hlavní sjezdovka Razula - v pátek od 9 do 16 hodin, v sobotu a neděli již od 8 hodin.
Na své si přijdou i gurmáni. Hotely Resortu Valachy chystají na víkend speciální velikonoční menu, v němž nebudou chybět oblíbené jehněčí speciality. Hotel Lantena bude servírovat krémovou polévku z medvědího česneku, jehněčí ossobuco a Dolnopasecký cheesecake s novinkou - domácí rumovou zmrzlinou. Hotel Horal láká na jehněčí plec na švestkách a mandlích či ragú z beránka. A na hotelu Galik bude připraven průřez klasickou kuchyní včetně pečené husy se zelím a knedlíkem a králičím stehnem na smetaně. V neposlední řadě budou velikonoční návštěvníci prvními, kteří budou moci ochutnat nový ročník VALACHY slivovice z úrody 2015.

Zdroj: TZ Resort Valachy Velké Karlovice

 

(an)

 

 

Mapa webu | Zapnout grafiku | Kontakt    Rodina ve Zlíně .cz © 2009 - 2018 | Code by PCHweb